"Рідна мова - життя духовного основа"

Надіслав: redactor , дата: 22 лютого 2022
Рідна мова

21 лютого 2022 року, у Міжнародний день рідної мови, для учнів 11-А класу (учитель Антончук М. В.) була проведена лекція  на тему «Рідна мова – життя духовного основа». 
 Про історію виникнення свята, значення євангельських притч у контексті культури мовлення, актуальність життєво важливих повчань, закарбованих у текстах Біблії, розповів старшокласникам кандидат педагогічних наук, доцент кафедри стилістики та культури української мови Рівненського державного гуманітарного університету Антончук Олександр Михайлович.
Лектор закцентував увагу на значенні слова в житті кожної людини, окреслив духовні риси вчителя як наставника, порівнявши його з сіячем із відомої біблійної притчі, який, не знаючи про кінцевий результат своєї праці, щоразу сподівається, що зерна його навчання дадуть добрі плоди. Олександр Михайлович поділився власним досвідом щодо використання виховного аспекту біблійних текстів на уроках української мови. Дав важливі поради про потребу шукати й знаходити таланти у своїх вихованцях, адже цим даром наділена кожна людина без винятку.

Категорія